SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Kendama – Därför är denna underhållning så hypad
February 12th, 2017

Kendama – Därför är denna underhållning så hypad

Du som sett andra gå förbi med vad som liknar en liten trästav och en boll i handen och leka med dem, kanske undrar vad det handlar om. Det är den japanska trenden Kendama som också tagit fart här hos oss – ett spel som hjälper dig att prestera bättre och att finjustera värdefulla egenskaper som ihärdighet, beslutsamhet och tålamod. Spelet skärper också öga-hand koordinationen och låter dig ha roligt i flera timmar.

Målet med Kendama är att kasta bollen upp i luften och fånga den med staven. Det låter väldigt enkelt, men Kendama är i själva verket en väldigt komplex och avancerad sport, med tusentals olika tricks att bemästra och tävlingar utförda jorden runt. Du som vill lära dig kan lätt hitta instruktionsfilmer på Internet, som förklarar exakt hur du ska stå och hur du ska hålla i Kendaman – ty greppet och hållningen är de två viktigaste sakerna som du som nybörjare bör känna till. Kendama handlar primärt om balanstrick – och för att lyckas måste hela kroppen vara inbegripen i rörelserna.

Spelexperten har ett brett sortiment av olika Kendamas tillgängliga när du ska göra ditt val, bland annat:

  • Terra Kendamas The Pill i olika färger. Denna leksak består av två olika delar sammankopplade med ett snöre och är ganska lätthanterlig. Perfekt för dig som aldrig prövat!
  • Sweets HomeGrown Spectra – en modell tillverkad av laminerat naturmaterial. För varje såld HomeGrown planteras ett nytt träd. Denna modell passar utmärkt till dig som redan är lite mer avancerad – greppet är utmärkt och den matta ytan ger dig bättre koll på balanstricksen. Tänk på att vara försiktig med denna eleganta Kendama – på grund av materialet den tillverkats i tål den inte lika många stötar som vanliga Kendamas.
  • Kroms Nano – för dig som letar efter en större utmaning. Som namnet antyder är denna Kendama extra liten och därför riktigt svår. Perfekt för dig som redan är expertlirare!

Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa