SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Det framgångsrika e-handelföretaget Klarna bygger på en enkel affärsprincip.
May 23rd, 2013

Det framgångsrika e-handelföretaget Klarna bygger på en enkel affärsprincip. Företaget tillhandahåller betalningslösningar som gör det möjligt för kunden att invänta leverans innan betalning. Klarna påtar sig, med vissa reservationer, all kredit- och bedrägeririsk.

Niklas Adalberth, styrelsemedlem och vice koncernchef för Klarna, förklarar företagets snabba tillväxt.  ”Statistiken talar sitt tydliga språk”, säger Niklas. ”Att använda Klarnas system gör det enklare och säkrare för kunder att shoppa på nätet. På så sätt ökar det e-butikernas försäljning”.

Niklas har sedan barndomen varit en driven entreprenör. Han föddes 1981 i Uppsala. Tillsammans med barndomsvännen skapade han radiokanalen Radio Excellent och senare, under gymnasietiden, drev han konsultföretaget AdalIT, som specialiserade sig på webbproduktion och grafisk design.

Adalberth har alltid haft ett stort intresse för omvärlden. Som gymnasist spenderade han ett år som utbytesstudent vid en high school i Connecticut. Efter militärtjänstgöring vid flygflottiljen F16 i Uppsala arbetade han under en tid som bartender för htellkedjan Kempinski i schweiziska skidorten St. Moritz. Här samlade han och vännen Sebastian Siemiatkowski pengar till en jorden runt resa. Denna inleddes i april, 2003. Under 143 dagar på resande fot hann vännerna besöka tjugofemlånder och fyra kontinenter.

Efter hemkomsten väntade universitetsstudier. Niklas började vid ekonomprogrammet i Lund, men valde efter en termin att flytta till Stockholm och Handelshögskolan. Hör tog planerna för Klarna snart form.

Källor:

http://www.niklasadalberth.n.nu/

niklasadalberth & niklasadalberth.com/

https://www.facebook.com/public/Niklas-Adalberth

crunchbase.com/person/niklas-adalberth

https://plus.google.com/109871598918131733398/about 

Niklas Adalberth, Founder & Deputy CEO Of Klarna

http://www.mynewsdesk.com/se/tag/niklas-adalberth

http://podtail.com/podcast/venture-cup-podcast/niklas-adalberth-klarna/


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa